Mahon, de hoofdstad van Menorca

Mahon, of ook wel geschreven als Maó, is de hoofdstad van Menorca, dat onderdeel uitmaakt van de eilandengroep De Balearen, die bij Spanje hoort. Ongeveer een derde van de totale bevolking van Menorca, zo’n 25.000 mensen, woont in de hoofdstad. Mahon heeft een natuurlijke haven en er zijn daarom verschillende mogelijkheden om de stad vanaf een rondvaartboot vanaf het water te bekijken. De natuurlijke haven is één van de belangrijkste attracties van de stad.

Interessante monumenten

Het belangrijkste plein van Mahon is het Plaça d’Espanya. Rond dit plein vind je mooie historische gebouwen die zeker het bekijken waard zijn als je in de stad logeert of er tijdens je vakantie op Menorca een dag op bezoek gaat. Er zijn twee mooie kerken in Mahon, de Iglesia de Sant Francesc uit de dertiende eeuw en de Iglesia de Santa Maria uit de achttiende eeuw. Deze laatste kerk is één van de belangrijkste religieuze monumenten van de stad. Verder is er nog het museum van Menorca dat in de hoofdstad is gevestigd. Hier kun je tentoonstellingen bekijken over de bevolking van Menorca door de eeuwen heen. Wil je het eiland goed verkennen dan is het raadzaam om ter bij je boeking of daar een auto te huren.

Verblijf in Mahon

Mahon heeft verschillende hotels in diverse prijsklassen. Je kunt die gemakkelijk vinden via websites waar je hotels kunt reserveren of via reisorganisaties. Welk hotel je kiest, hangt natuurlijk af van je eigen persoonlijke voorkeur. Je hebt ook de mogelijkheid om in Mahon of de directe omgeving een eigen villa te huren, waar je uiteraard meer privacy hebt dan in een hotel.

Verken Menorca vanuit de hoofdstad

Vanuit de hoofdstad kun je het eiland Menorca prima verkennen. Dat gaat het makkelijkst als je een auto huurt. Je kunt dan gemakkelijk alle bezienswaardigheden van het eiland bezoeken of een dagje doorbrengen op één van de heerlijke zandstranden waarom het eiland zo geliefd is. Ook kun je de oversteek maken naar één van de andere eilanden van de Balearen, er varen geregeld veerdiensten tussen de eilanden. Mallorca is het grootste eiland, Ibiza is vooral bekend als vakantieparadijs van beroemdheden. Wie weet loop je er je favoriete acteur of zanger tegen het zongebruinde lijf. Ibiza en Mallorca zijn veel toeristischer dan Menorca. Houd je van meer rust tijdens je vakantie dan is dit het ideale eiland voor jou.Booking.com