Bezienswaardigheden Menorca

Bezienswaardigheden Menorca, een klein Spaans eiland dat in de Middellandse zee ligt. Menorca heeft veel bezienswaardigheden, het is dan ook een historisch en cultuurrijk eiland. De naam betekend letterlijk klein eiland en dat is het ook, maar toch is het de ideale vakantie bestemming in de regio. Vooral voor ouders met kinderen, dit omdat het strand zeer aangenaam is en de zeebodem in de buurt van het strand geleidelijk afloopt. Menorca is ook geschikt voor de rustzoeker, het eiland is een stuk rustiger dan Ibiza.

Bezienswaardigheden Menorca

In het noordoosten van Menorca ligt het grote natuurpark Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau. Er komen veel soorten vogels voor in het park. Het park heeft een prachtig wandelgebied met een geweldig mooi meer.

Monte Toro

Dit is een de hoogte berg van Menorca, als je wat hoger op de berg gaat, heb je prachtig uitzicht over het hele eiland. Op de berg staat een oude kerk, gebouwd in de 17e eeuw. Deze kerk heeft een mooi beeld van de heilige Maagd Maria.
De grootste stad van Menorca is Mahón. De stad bezit een groot plein dat s’ avonds en in het weekeinde pas echt tot leven komt. Er zijn veel oude gebouwen in de historische binnenstad. De kerk Santa Maria is er hier één van. Er is zelf een middeleeuwse poort uit 1359 in de buurt van de Pont de Sant Roc.

Ciutadella

Deze stad is samen met Mahón de belangrijkste stad op het eiland Menorca. Het stadhuis werd vroeger door de koning gebruikt als paleis en de kathedraal is gebouwd in 1287. De stad heeft een mooie omgeving waar je fijn kunt wandelen. Vanaf de haven kun je met een bootje naar verschillende stranden toe varen. In Ciutadella zijn veel leuke cafés en restaurants waar je lekker kunt zitten om te genieten van het mooie weer.

Cala’n Blanes is een vrij nieuw toeristisch deel van Menorca. Er zijn veel villa’s en appartementen die je kunt huren voor je verblijf op Menorca. Los Delfines en Cala’n Forcat zijn naast gelegen plaatsen die het ook goed doen bij de toeristen, hier ligt ook het Aquapark. In het Aquapark kunnen kinderen lekker spelen en ouders tot rust komen.

Er is op Menorca zelfs een prehistorisch dorpje, genaamd Torre d’en Galmes. Er zijn T-vormige stenen ontdekt door archeologen die opgravingen hebben gedaan. Het stamt van rond 1400 voor christus, ook de Romeinen hebben dit dorp nog mogen zien. Als je van geschiedenis houdt of je kinderen wat wil leer dan is dit een mooie plek om te bezoeken.
Op Menorca is nog veel te zien, er zijn oude grotten genaamd de Cales Coves, in de buurt kun je duiken in de zee. Er is ook nog een mooie baai genaamd Cala Galdana, de omgeving is prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken. Qua bezienswaardigheden is Menorca een goede plek om te bezoeken, met of zonder kinderen.