De geweldige stranden van Menorca

 

De stranden van Menorca, één van de eilanden van de eilandengroep De Balearen, zijn de mooiste en langste van alle eilanden die bij de Balearen horen. Kilometers wit zandstrand vind je als je naar Menorca gaat. Een waar paradijs dus voor liefhebbers van zon, zee en strand. Ook duikers en snorkellaars zijn grote fans van Menorca, want je kunt er prachtige duiken en snorkeltochten maken in het kraakheldere water.

De geweldige stranden van Menorca

Arenal d’En Castell en San Bou

De stranden Menorca zijn geliefd bij iedereen. Dit strand ligt aan de noordkant van Menorca en heeft de vorm van een hoefijzer. Het is een bijzonder veilig strand en dus bij uitstek geschikt om te bezoeken met kinderen die nog niet of niet goed kunnen zwemmen. Natuurlijk is het niet verstandig om je kinderen zonder toezicht de zee in te laten gaan, hoe veilig een strand ook is, houd altijd toezicht. Wil je het water op dan kun je op dit strand een motorboot, surfplank of waterfiets huren. Het strand van Arenal d’En Castell heeft een blauwe vlag, wat wil zeggen dat het een veilig en schoon strand is. Het langste strand van Menorca ligt aan de zuidkant van de stad Alaior. Dit is het Son Bou-Sant Jaume strand. Dit strand is ruim twee kilometer lang en ook dit is een geschikt strand voor kinderen. Je kunt er ook prima watersporten.

Calas Virgenes

Heb je behoefte aan rust dan is een bezoek aan Calas Virgenes een aanrader. Dit zijn stranden in de mooiste baaien van Menorca. Je kunt ze vaak alleen te voet of per boot bereiken. Soms moet je een vergoeding betalen om een stuk privé grond te mogen betreden om op het bewuste strand te komen. Dit zorgt er wel voor dat de grote toeristenmassa’s er weg blijven en de natuur er nog ongerept en sereen rustig is. Een absolute aanrader voor iedereen die wil genieten van de rust en de mooie natuur van Menorca.

De stranden aan de zuidkust

Aan de zuidkust van Menorca vind je prachtige witte zandstranden, zoals Cala en Porter en Cala Galdana. Dit zijn veilige stranden gelegen in rustige inhammen. Cala en Porter is geliefd bij snorkellaars omdat het kristalheldere water uitermate geschikt is om de wereld onder de zeespiegel te bekijken. Dit strand heeft de blauwe milieuvlag, het is veilig en schoon. Binibequer is een mooi hoefijzervormig zandstrand. Hier kun je prima waterfietsen en kajakken. Deze kun je op dit strand dan ook huren zodat je het strand ook vanaf het water kunt bekijken.Booking.com