Luchthaven van Menorca

Luchthaven Menorca: algemene informatie

Spanje is een populair vakantieland en de reiziger heeft dan ook de keuze uit tal van geweldige vakantiebestemmingen. Er kan bijvoorbeeld worden afgereisd naar één van de zonovergoten eilanden, zoals het prachtige Menorca. Het eiland is relatief klein en beschikt dan ook over één luchthaven, namelijk Menorca Airport. De luchthaven bestaat sinds 1969 en is vooral bijzonder druk tijdens de zomermaanden. Ontdek hieronder meer informatie over de luchthaven van Menorca:

Huurauto op de Luchthaven van Menorca

Menorca Airport biedt de reizigers ook de kans om eenvoudig een auto te huren. Een drietal autoverhuurbedrijven bieden hun diensten aan op de Spaanse luchthaven, waaronder het betrouwbare GoldCar. Je kan voor een relatief laag bedrag de gehele vakantieperiode de beschikking hebben over een eigen auto en het eiland gaan verkennen. Boek online alvast een huurauto naar eigen voorkeur, deze staat bij aankomst op Menorca direct voor je klaar op de luchthaven!

Taxi reserveren

Er zijn ook voldoende vakantiegangers die enkel voor een strandvakantie afreizen naar Menorca. In dat geval is een huurauto misschien niet zo noodzakelijk. Je kan dan altijd nog in de taxi stappen en worden afgezet bij het hotel of een andere accommodatie op het Spaanse eiland. Een taxiritje naar Menorca centrum duurt ongeveer een half uurtje en kost rond de €30,00. De verdere bestemmingen kosten tussen de €40,00 en de €75,00, waaronder de populaire badplaats La Manga. Vanzelfsprekend kan jij ook online een taxi reserveren en direct de transfer vanuit huis regelen.

Openbaar vervoer

Wil je geen hoge tarieven betalen voor een taxirit, dan kan je ook gebruik gaan maken van het openbaar vervoer op Menorca Airport. De gehele dag door vertrekken er bussen van de luchthaven naar de stad en de bekende badplaatsen op het eiland. Het ideale is dat de bussen de vertrektijden afstemmen op de inkomende vluchten en je nooit lang hoeft te wachten op een transfer. De tickets voor de bussen zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de chauffeur. Reis je met een grote groep, dan is een taxi ook een goede optie en niet gek veel duurder!

Goedkope vliegtickets boeken naar Menorca

Je kan online eenvoudig de prijzen van de vliegtickets naar Menorca Airport met elkaar vergelijken. Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die dagelijks op de zonbestemming vliegen, waaronder EasyJet en KLM. Tevens kan je kiezen voor de bekende prijsvechter RyanAir. Dit is nog maar een kleine greep uit de luchtvaartmaatschappijen die reizen naar Menorca aanbieden. De vlucht vanaf Amsterdam naar Menorca duurt ongeveer 2,5 uur.

Roken op de luchthaven van Menorca

De regels omtrent roken op Menorca Airport zijn streng. Roken op de luchthaven is verboden en er worden dan ook geen rookruimtes aangeboden in de terminals. Gelukkig kan je wel nog voor het inchecken roken buiten de luchthaven in één van de aangewezen rookzones. Het verbod is ook geldig voor elektronische sigaretten.

Hotels in de omgeving van Menorca Airport

Natuurlijk kan je ook een hotelovernachting boeken in hotel dat dichtbij Menorca Airport is gelegen. Enkele opties zijn Hotel Victori, Hotel Son Vilar en het Hotel Rural Biniati. De prijs voor een overnachting in één van deze hotels ligt tussen de €50,00 en de €125,00!Booking.com